Contact

Hieronder vindt u twee manieren om contact met ons op te nemen. Gelieve Tarissa te mailen voor externe zaken en Yvette voor interne zaken.

Algemeen

helpendehandgroningen@gmail.com

Extern

Tarissa Engbersen – tarissahelpendehandjes@gmail.com

Intern

Yvette – EMAIL

Info

heb je zelf een idee of vraag over de helpende hand in het algemeen :

bestuurhelpendehand@gmail.com

Veelgestelde Vragen

Hieronder leest u enkele van onze veelgestelde vragen. 

Ik heb een goed idee, wat nu?

Wij zijn gek op goede ideeën! Voor een idee of advies kan je het beste even contact opnemen met Dyanthe. Dit kan via facebook of door haar een mailtje te sturen op: bestuurhelpendehand@gmail.com

Verdienen jullie hier geld aan?

 Nee. Wij doen dit allemaal gewoon vrijwillig naast onze banen en/of andere verplichtingen en verdienen op geen enkele manier geld aan “de helpende hand voor stadjers”.

Als organisatie hebben wij tijdelijk handen te kort, kunnen we bij jullie om extra hulp vragen?

Hulp vragen kan altijd. Stuur even een mail naar: helpendehandgroningen@gmail.com en dan kunnen we kijken wat we voor u kunnen doen.

Wat maakt jullie uniek?

Altijd een lastige vraag. Wij streven ernaar om een omgeving neer te zetten waarin hulp vragen, meedenken, elkaar gezelschap houden, discussiëren of hulp aanbieden laagdrempelig is en zonder enige verplichtingen of kosten. Wij hopen de mensen in de stad (studenten, stadjers, kinderen en internationals) met elkaar te verbinden en ons zo gezamenlijk door een toch wel gekke tijd te slaan.

Ik heb een opa en oma die ook graag een kaartje ontvangt, kunnen jullie hier wat voor doen?

Ja, wij vinden dat iedereen een kaartje verdient! We zetten echter geen grootschalige oproepen voor een specifieke partij of een oproep voor een enkele opa of/en oma online. Dit omdat we zoveel mogelijk mensen blij willen maken, dus niet 1 persoon met honderd kaartjes, maar 100 mensen met 1 kaartje. We willen er wel voor zorgen dat jouw opa en/of oma een kaartje ontvangt (mits in Groningen, i.v.m. verzendkosten). Als je het adres van de zorginstelling, ziekenhuis afdeling en/of opa en oma naar de helpendehandgroningen@gmail.com stuurt zorgen wij dat er een kaartje op de mat valt.

Ik heb geen facebook, is er toch een manier waarop ik met jullie in contact kan komen?

Uiteraard! We zijn achter de schermen hard aan het werk om op diverse manieren bereikbaar te zijn. Mocht u geen facebook hebben kan u het beste een mailtje sturen naar: helpendehandgroningen@gmail.com

Verspreiden jullie het virus niet met de kaartjes en flyers?

Wij snappen uw bezorgdheid en ook zeker deze vraag. Voor het verspreiden van kaartjes en flyers houden wij ons duidelijk aan adviezen gegeven door de experts bij het RIVM. Voor de kaartjes betekend dat dat wij ze eerst 48 uur in een ventilerende ruimte laten ‘luchten’, als wij op de experts vertrouwen kan het virus niet overleven op papier en is het virus na 24 uur zeker ‘dood’ om toch het zekere voor het onzekere te nemen laten wij de kaarten 2x zo lang luchten. Voor de verspreiding van de kaarten en flyers zijn duidelijke regels betreffend gezondheid en hygiëne maatregelen. Wij volgen de adviezen van het RIVM en houden de updates over de adviezen nauwlettend in de gaten.

Iemand wil mij helpen maar vraagt geld, is dat normaal?

Nee! Hulp is vrijwillig en kost dus nooit geld! U betaalt alleen voor de voor u gekochte boodschappen/producten maar NOOIT voor de service.

Ik (of mijn kind) snapt iets van zijn of haar huiswerk niet, kunnen jullie helpen?

Ja, ons top team van meiden aan de PABO weet hier zeker raad mee en willen met liefde helpen met het huiswerk of andere onderwijs gerelateerde vragen.

Screenen jullie de vrijwilligers?

Nee wij screenen de vrijwilligers en hulpvragers niet en worden door ons op geen enkele manier getest of gescreend.

Voor wie is de helpende hand bedoeld?

De helpende hand heeft geen specifieke doelgroep en is daarom bedoeld voor iedereen. Voor mensen die zich eenzaam voelen, voor ouderen, voor risicogroepen, voor jongeren, voor zieke mensen, voor kinderen en ouders en ook voor internationals 😉. Kortom de helpende hand is voor de hele stad.

Ik wil jullie ondersteunen of helpen in de organisatie, wat nu?

Tof! Meer handen zijn altijd welkom. Je kan ons alle aanschrijven in een berichtje op facebook maar het fijnste zou zijn als u een mail wilt sturen naar Yvette (helpendehandgroningen@gmail.com) voor interne zaken en Tarissa te mailen voor externe zaken. Heb je een overkoepelende vraag of samenwerking in gedachte? Stuur in dat geval een email naar Dyanthe (bestuurhelpendehand@gmail.com)