Help & Offer

Currently, our Facebook group acts as a forum for your help requests and offers.

Dutch Poster

English Poster

Facebook Feed

Due to the AVG Act, we are unable to display profile photos or names. If you still want to see them, please visit our Facebook Groep.

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Unsupported get request. Object with ID '243179350041971' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException

9 months ago

**Nagenieten van Koningsdag?**

Vandaag hebben we weer een leuke gastactiviteit voor jullie! Deze keer van Yvonne. Yvonne is tweedejaars student aan de Pabo in Groningen en kwam met dit super toffe idee. Hoewel Koningsdag alweer voorbij is, konden we het niet laten om deze leuke lesactiviteit met jullie te delen. Waarom zou je het spelen van spellen beperken tot feestdagen?

Weet je niet wat te doen op koningsdag/je verjaardag/een regenachtige woensdag? Maak dan een leuke fortune teller! Deze kan de toekomst voorspellen. Welk spel ga jij vandaag doen?

Benodigdheden:

- Vierkant papier

- Pen of potlood

Hoe maak je hem:

1. Vouw je papier dubbel, zodat de randen op elkaar liggen. Nu zie je een rechthoek.

2. Vouw het papiertje open en draai het papiertje om. Vouw je papier opnieuw dubbel, zorg dat de kanten terug goed op elkaar liggen. Als je het papiertje openvouwt, zou je een X moeten zien.

3. Vouw de punten naar het midden. Het midden is duidelijk te zien waar de vouwen een X maken. Als je alle vier de hoeken naar binnen hebt gevouwen heb je een diamantvorm.

4. Keer het papiertje om en doe dezelfde vouwen nog een keer op precies dezelfde manier. Zo versterk je de vouwen en valt hij niet zomaar uit elkaar.

5. Draai het papier weer om en doe hem door de midden. Trek nu aan de onderste flapjes. Doe je vingers in de vier vakjes en hij is klaar!

6. Maak hem weer open en schrijf verschillende sporten aan de binnenkant met oplopende cijfers eromheen (zie hieronder voor een voorbeeld).

7. Probeer hem uit! Vraag aan iemand om een getal tussen de 1 en 10 op te noemen. Beweeg vervolgens de fortune teller de aantal keren heen en weer. Laat hem/haar vervolgens een cijfer kiezen dat aan de binnenkant van je fortune teller staat. Open het flapje achter het gekozen cijfer, lees wat erop staat en ga een leuk spel doen!

Veel plezier!

Groetjes,

Yvonne

Tip: Wanneer jezelf toch wat moeit hebt met het maken van de fortune teller, kun je altijd nog eentje van het internet halen. Zie hieronder bijvoorbeeld een perfecte voor de koningsdag.
... See MoreSee Less

View on Facebook

9 months ago

SimpelSoppen

Wie helpt mij woensdag of donderdag met het wegbrengen van afval naar het afvalbrengstation? Het gaat om een rit vanaf de campinglaan (Stadspark). Ik heb daar een recreatiewoning die ik in orde wil maken voor een herstellende corona-patiënt. Ik zoek een chauffeur met auto en aanhanger. ... See MoreSee Less

View on Facebook