Kaarten en Tekeningen

Hieronder leest u over onze kaarten en tekeningen acties.

Kaartenactie

Nickey Smolders en Dyanthe Brouwer zijn samen een kaartenactie begonnen voor de eenzame (ouderen) onder ons. Zij hopen hiermee zo veel mogelijk mensen op te beuren nu zij steeds meer geïsoleerd raken door het coronavirus en de hiervoor gecreëerde maatregelen. De kaartenactie werkt als volgt:

Bij verschillende winkels in Groningen staan speciale dozen waar je je kaartje, tekening of opbeurende boodschap in kan leveren. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, alle tekeningen/kaartjes helpen!

 

Op deze locaties kun jij jouw kaartje inleveren:

 

  • Albert Heijn Floresplein
  • Albert Heijn Ebbinge
  • Albert Heijn Selwerd
  • Coop Lewenborg
  • Coop Paterwoldseweg
  • Etos Vismarkt
  • Jumbo Wilhelminakade
  • Copy Right Kerklaan

Samen gaat het team vervolgens zoveel mogelijk kaarten, tekeningen en knutselwerkjes verzamelen, die door jullie zijn gemaakt, om deze vervolgens uit te delen aan eenzame Groningers. Denk hierbij aan de ouderen die in thuisisolatie of een verzorgingstehuis zitten, of de mensen die het eng vinden de straat op te gaan. Wij hopen ze hiermee op te beuren nu zij steeds meer geïsoleerd raken door het coronavirus.

Het team achter de Kaartenactie

Nickey Smolders (27) is de oprichter van de kaartenactie en teamlid van de helpende hand. Zo studeert Nickey HRM aan de Hanze Hogeschool en hoopt dit jaar haar studie te kunnen afronden. Nickey werkt als recruiter en het verbinden van mensen is haar dan ook niet vreemd. Dit is ook de reden dat Nickey het fijn vindt om een bijdrage te kunnen leveren, want zoals ze zelf zegt: “Er is niks mooiers dan er met elkaar achter te komen wat elkaar verbindt”. Mensen omschrijven Nickey als, vrijgevig, zorgzaam en iemand met het hart op de juiste plek.

Dyanthe Brouwer is de organisator en oprichter van de helpende hand. Dyanthe is bezig aan 2 masters: Cpe en klinische neuropsychologie en werkt bij de ACLO. In haar vrije tijd is ze het liefst aan het koken, spelletjes spelen met vriendinnen en op pad met de hond. Binnen de helpende hand houdt Dyanthe zich eigenlijk met van alles. Ze is een echte bezig bij. Dyanthe is verantwoordelijk voor de AH in Selwerd.

Kaylee van der Vlis is een sportieve creatieveling! Kaylee houdt van haar werk als kapster en vindt het dan ook ontzettend leuk dat ze tijdens haar werk veel onder de mensen is. Kaylee is van nature spontaan, creatief en vindt het belangrijk om andere mensen blij te zien! Allemaal eigenschappen die Kaylee in haar kracht zet om juist nu klaar te staan voor wie dat nodig heeft. Kaylee is verantwoordelijk voor de Coop Lewenborg! Help jij Kaylee mee in de omgeving Lewenborg? Kaylee kan nog wel een aantal handjes gebruiken!

Barbera Venema: chaos en crisis halen het beste in haar naar boven. Kan niet tegen saai. Haar motto is “het kan wèl!”. Altijd op zoek naar creatieve oplossingen. Maakt het leven van anderen graag een beetje mooier. Houdt van zingen, naaien, lezen en kamperen. En van haar 2 kleinkinderen. Helaas woont haar familie niet in de buurt, dus die kan ze nu niet helpen. En daarom helpt ze o.a. hier. Barbera is verantwoordelijk voor de kaarten bus bij de Copy Right in de Kerklaan.

Rowanda Bakkerda Bakker: “Je waarde wordt bepaald door dat wat je voor een ander kunt betekenen”. Dit is een van Rowanda’s uitgangspunten. Ze is enthousiast, sociaal en een creatieve denker. Zo doet ze vrijwilligerswerk bij Doedertoe, een werkplaats die zorgt voor blijdschap en verbinding van mensen. Binnen het team houdt ze zich bezig met alle ondersteunende werkzaamhedeb, creëert ideeen en neemt waar nodig taken over. Een spin in het web!

Gerjan Kelder woont in de Plantsoenbuurt en is in het dagelijks leven parttime Muziekdocent en Internationalisering coördinator aan NHL Stenden Hogeschool. Hij vindt het belangrijk de mensen die door de omstandigheden rond Corona geïsoleerd raken aandacht blijven krijgen en dit initiatief kan daar een steentje aan bijdragen! Hij roept dan ook op om zoveel mogelijk kaarten te sturen en daarbij ook je naam en telefoonnummer achter te laten zodat het contact wellicht een vervolg kan krijgen! Gerjan is verantwoordelijk voor de AH Ebbinge.

Fos Roelofs is een grote enthousiasteling en zet zich met veel liefde in voor mensen die hulp nodig hebben. Ruimdenkend, creatief en heel erg sociaal (nu meer online dan in het echt). Ze coördineert de flyer actie om meer naamsbekendheid te genereren voor het platform ‘Helpende hand voor hulpbehoevende stadjers’. Verder is Fos verantwoordelijk voor verschillende winkels die meedoen aan de kaartenactie.